top of page
  • Writer's pictureMia

Cashew-vaniljakupit

Itsetehtyjä konvehteja, jotka vievät kielen mennessään! Täydellinen jälkiruoka tai makea pala, jossa on proteiinia, rasvaa ja suklaista makua. Tämä vaatii ehkä vähän näpertelyä, mutta jos kaipaat rentouttavaa puuhastelua, jossa palkintona on ihanan makuinen loppututulos, niin suosittelen kokeilemaan. Nämä vaniljaiset ihanuudet säilyvät pari viikkoa jääkaapissa.



24 pientä vuokaa


24 pientä muffinsivuokaa

1 levy (200 g) Fazerin tummaa suklaata

2,5 dl cashew-voita ( voit myös tehdä itse, jos sinulla on tehosekoitin)

2 rkl hunajaa

1 rkl vaniljauutetta

suolakiteitä


Jos teet cashew-voin itse, niin kaada 4,5 dl cashewpähkinöitä (maustamattomia) tehosekoittimeen. Lisää pari ruokalusikallista rypsiöljyä sekä ripaus suolaa. Anna käydä, kunnes pähkinät ovat täysin murskautuneet ja seos on samettisen tasaista.


Pilko suklaa paloiksi ja kuumenna paloista 2/3 kattilassa miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, lisää loput suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. Kaada sulanutta suklaata muffinivuokiin ja nosta lusikalla suklaata myös sivuille. Käytä tähän noin puolet suklaasta. Laita tässä vaiheessa vuoat jääkaappiin kovettumaan.


Kaada hunaja ja vaniljauute cashew-voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele noin 1 tl veran cashew-voita kovettuneisiin muffinivuokiin. Kaada loput sulaneesta suklaasta cashew-voin päälle, niin, että se suunnilleen peittyy. Voit käyttää teelusikkaa tässä apuna. Ripottele suklaan päälle suolahippusia. Laita takaisin jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Keitä kuppi kuumaa, istu alas ja rentoudu ja nauti ihanan vaniljaiseta hetkestä!



39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page