top of page
  • Writer's pictureMia

Gnocchipelti

Päivitetty: 22. syysk. 2019



Tämä on todella helppo, yksinkertainen ja maukas pastaruoka. Gnoccheja ei tarvitse keittää, vaan voit tehdä kaiken pellillä valmiiksi. Kirsikkatomaattien neste varmistaa sen, että gnocchit kypsyvät. Itse pidän gnocchien vähän tahmeasta koostumuksesta, eli jos pidät esimerkiksi dumplingeista, niin pidät tästä varmasti! Teriaky-kastike antaa ihanaa makua ja pientä makeutta, joka tuo kasvisten maun esiin. Ruoka säilyy jääkaapissa 5 vuorokautta. Voit myös pakastaa annokset erillisiin pakastepussukoihin. Ota jääkaappiin sulamaan vuorokautta ennen ja lämmitä uunissa tai pannulla.




4 annosta


1 pussillinen tuoregnoccheja (esim Rania)

2 punaista tai keltaista paprikaa pilkottuna kuutioihin

1 paketti kirsikka- tai luumutomaatteja

3-4 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna

1 (puna)sipuli viipaloituna

mustapippuria

0,5 tl suolaa (tai maun mukaan)

kuivattua rosmariinia maun mukaan

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl Kania Teriakykastiketta (saa Lidlistä)

(tuoretta basilikaa)

tuoretta parmesaani- tai pecorinoraastetta päälle


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado gnocchit ja kasvikset pellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä rosmariinilla. Kaada päälle öljyä ja teriaky-kastiketta ja sekoita kaikki lempeästi sekaisin käsillä tai kauhalla. Paista uunissa n 18-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat karamellisoituneet ja gnocchit ovat vähän ruskistuneita. Sekoita n 10 minuutin kohdalla kerran lastalla. Asettele valmis sekoitus lautasille ja raasta juustoa päälle. Revi pari lehteä basilikaa päälle. Jos pakastat annokset, jätä juusto ja basilika pois.


Tarjoile lisäksi mieleinen proteiininlähde, kuten broileria, kalaa, palkokasveja tai juustoa. Itse valitsin tähän broilerin rintaa.



110 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page