top of page
  • Writer's pictureMia

Kaurainen peltileipä

Jos haluat säästää rahaa, leipoa jotain todella helppoa ja yksinkertaista ja nauttia vastaleivotun leivän tuoksusta, niin tämä resepti on täydellinen. Voit myös helposti pakastaa leipäpalat! Tämä resepti on alunperin täältä. Olen vähän muokannut sitä omaan suuhun sopivaksi. Tätä kannattaa kokeilla, vaikka jauhopeukaloa ei olisikaan.



1 pellillinen


3,5 dl vettä (keitä vedenkeittimessä)

1 purkki (150 g) maustamatonta jogurttia

1 pussi kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

5-6 dl vehnäjauhoja


Sekoita 2 dl kiehuvaa vettä 1,5 dl kylmää vettä, niin saat kuivahiivalle sopivan lämpötilan. Sekoita joukkoon jogurtti. Sekoita erillisessä astiassa kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Kaada kaurahiutale- ja hiivaseos nesteen joukkoon ja sekoita. Lisää suola, hunaja ja öljy ja sekoita. Tässä kannattaa käyttää puulastaa sekoittamiseen, niin saat pientä hikeäkin pintaan :) Sekoita vehnäjauhot 1 dl kerrallaan ja vatkaa taikinaa, jotta siihen tulee hyvin ilmaa, joka auttaa kohoamisessa. Vaivaa taikinaa niin paljon kuin jaksat. Taikina voi jäädä melko löysäksi, eikä tarvitse irrota kulhon reunoista. Koska leipä tehdään pellille, niin sen takia voi jäädä löysäksi. Laita pellille leivinpaperi ja levitä pari tippaa öljyä leivinpaperin päälle. Kaada taikina pellille ja levitä jahotetuin käsin koko pellin kokoiseksi.



Laita liina päälle ja anna kohota 1 tunti. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voit halutessasi kuorruttaa leivän tilkalla maitoa ja ripotella kaurahitualeita päälle, toimii hyvin ilmankin. Anna paistua uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes leipä on pinnalta vähän ruskistunut. Jäähdytä ritilän päällä ja leikkaa sopivan kokoisiksi neliöiksi. Sivele leivän päälle nokare voita, sulje silmät ja nauti!


Jos haluat vielä kokonaisvaltaisemman tuoksu- ja makuelämyksen, niin käy leivän jäähtyessä pienellä kävelylenkillä. Hajuastimme tottuu nopeasti tuoksuihin, joten käymällä välillä ulkona, ja antamalla nenälle lepotauon, on vastaleivotun leivän tuoksu on kotiin tullessasi vastustamaton!

187 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page