top of page
  • Writer's pictureMia

Lohta ja Dijon-perunaa, pellin kautta

Helppoa ja herkullista! Käytin yleisperuna Annabelleä, joka toimii mielestäni hyvin uunissa. Dijon-kastike antaa perunoille todella ihanan maun. Parhaimmalta perunat kieltämättä maistuvat juuri uunista tulleina, sinappikastikkeeseen sekoitettuna. Lohen paistoin pannulla, mutta voit tietenkin paahtaa lohen myös uunissa! Annnan myös parhaat vinkit siihen, miten satavarmasti saat todella mehevän ja rapean lohen!




4 annosta


noin puoli kiloa perunoita, harjaa kuoret puhtaaksi

1-2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

suolaa

Timjamia tai rosmariinia

1 rkl Dijon sinappia (kokojyväsinappia, jossa sinapinsiemenet ovat kokonaisia)

2 isoa tl juoksevaa hunajaa


puoli kiloa lohifileetä

suolaa

sitruunalohkoja


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lohko harjatut perunat lohkoiksi ja asettele pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. (Tulet luultavasti tarvitsemaan kahta peltiä perunoille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja suolaa, makusi mukaan, itse käytin noin 2 rkl öljyä ja 1 tl suolaa. Ripottele yrtit myös päälle. Sekoita perunoita, jotta ne maustuvat kauttaltaan. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja päällä on kaunis ruskea pinta.


Perunoiden valmistuessa paista lohi pannulla. Itse käytän vain suolaa mausteena, koska lohi ei tarvitse mielestäni muuta. Paistamisessa ei tarvita rasvaa, varsinkin jos sinulla on teflonpannu. Kuumenna pannua hetken ja aseta fileet pannulle. Jos lohta on paljon, kannattaa paistaa erissä. Nyt tulee hetki, jolloin useimmat tekevät lohen paistamisessa virheen. Kun olet heittänyt lohen pannulle, anna sen olla siinä täysin rauhassa. Älä kääntele tai vääntele, vaan lohi valmistuu paistamalla vain yhdeltä puolelta. Älä siis käytä liian korkeaa lämpötilaa, vaan pienennä hetken päästä lämpöä. Tällä tavalla lohelle tulee rapea pinta ja kypsyys on juuri ihanan rosemainen, eikä kuiva käppyrä. Lohi alkaa olemaan valmis, kun näet että kypsä kohta alkaa kohoamaan. Kun lohi on melkein kypsä, voit tässä vaiheessa kääntää lohen pieneksi hetkeksi toiselle puolelle, korkeintaan puoli minuuttia. Ota fileet sivuun lautaselle jäähtymään.


Sekoita sinappi ja hunaja. Ota perunat uunista ja sekoita perunoiden joukkoon sinappikastike.


Asettele lohi ja dijon-perunat lautaselle ja purista sitruunalohko päälle. Nauti! Tämä ruoka ei pakkasesta hirveästi tykkää. Jääkaapissa se säilyy 2 päivää.



25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page