top of page
  • Writer's pictureMia

Myslineliöt

Kun vauhti hiipuu iltapäivästä ja kaipaat nopeasti herkullista energiaa, niin nappaise myslineliö laukusta ja elämä hymyilee taas! Kaurahiutaleita, hunajaa, maapähkinävoita, suklaahippuja ja paljon muita ihania aineksia, jotka tekevät hyvää sekä keholle, että mielelle. Nämä maistuvat taivaallisilta myös kahvin tai teen kanssa. Neliöt säilyvät jääkaapissa viikon ja pakkasessa 3 kuukautta.



n. 20 palaa


1 paketti pehmeitä taateleita (esim Medjool). Jos taatelit ovat kovia, niin voit antaa niiden mehustua vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta noin 2 dl vettä kattilassa, laita liesi pois päältä ja kaada taatelit sekaan.

4 rkl hunajaa

4 rkl maapähkinävoita jossa on suolaa (jos ei ole, niin lisää taikinaan ripaus suolaa, noin 1/4 tl)

2,5 dl cashewpähkinöitä tai manteleita

4 dl kaurahiutaleita

Makusi mukaan: rouhittua suklaata, kuivattuja hedelmiä ja rusinoita, kuivattuja banaanilastuja, kookoshiutaleita, kuivattuja mustikoita tai puolukoita


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä leivinarkki uunipellille ja ripottele kaurahiutaleet ja pähkinät arkille. Paahda sekoitusta uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes hiutaleet ja pähkinät ovat rusehtavia. Voit jättää tämän vaiheen välistä, mutta minusta neliöt maistuvat ehdottomasti paremmilta, jos paahdat hiutaleet ja pähkinät.


Laita taatelit monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes taatelit muodostavat massa, joka pyöriessään näyttää taikinapallolta. Tähän menee noin minuutti. Sekoita taatelimassa, kaurahiutaleet sekä pähkinät isossa kulhossa.

Lämmitä hunaja sekä maapähkinävoi juoksevaksi kattilassa, miedolla lämmöllä. Kaada juokseva seos taatelikaurahiutaleseokseen ja sekoita niin, että taatelit sekoittuvat kunnolla joukkoon. Tässä vaiheessa voit lisätä muita mieleisiä aineksia. Minä sekoitin suklaahippuja sekä kuivattuja hedelmäpaloja.


Painele seos tiiviisti neliän muotoon käsiesi avulla. Voit tehdä tämän esimerkiksi leivinpaperin päällä. Käytä alla joko uunipeltiä tai muuta matalaa vuokaa. Laita vuoka kylmään puoleksi tunniksi ja kun seos on jähmettynyt, voit viipaloida sen haluamasi kokoisiin paloihin.





17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page