top of page
  • Writer's pictureMia

Paahdettu myskikurpitsa ja kukkakaali tahinikastikkeella

Tämä on todella herkullinen ja helppo kasvisruoka. Myskikurpitsan kuori on melko paksu, ja sen kuoriminen onnistuu mielestäni helpoiten veitsellä. Päälle tuleva sitruunainen tahinikastike on tämän aterian kruunu! Kastike kannattaa tehdä erilliseen astiaan ja kaataa valmiin aterian päälle. Ruoka säilyy jääkaapissa 5 päivää. Lämmitä sopiva annos mikrossa tai pannulla. Voit lisätä kylkeen myös vaikka broileria tai muuta proteiinia.




4 isoa annosta/ 2 pellillistä


1 myskikurpitsa kuorittuna ja siemenkota poistettuna

1 kukkakaalin pää

1 iso (puna)sipuli

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria


Tahinikastike:

3 rkl tahinia (seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa)

2 rkl sitruunamehua

3 rkl vettä

1 pieni valkosipulikynsi pieneksi pilkottuna

suolaa maun mukaan


Valmiin annoksen päälle:

2 tl seesaminsiemeniä

loraus oliiviöljyä

rouhittua mustapippuria

tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä


Lämmitä uuni 200 asteeseen, valitse kiertoilma, jos sinulla on. Viipaloi kuorittu myskikurpitsa noin 1 sentin viipaleiksi, pilko kukkakaali sekä halkaise sipuli ensin puoliksi ja puolikkaat lohkoiksi. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Lorauta oliiviöljyä sekä suola ja pippuria mausteeksi ja sekoita ainekset vielä pellillä sekaisin. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnse kasvikset ovat pehmeitä ja kukkakaalin nuput ovat hieman ruskistuneita. Anna jäähtyä.




Sekoita tahinikastikkeen ainekset sekaisin ja kaada valmiin annoksen päälle. Säilytä kastiketta jääkaapissa 5 päivää. Ripottele valmiin ruoan päälle vielä seesaminsiemeniä, oliiviöljyä ja mausteita. Jos haluat lisää proteiinia annokseen niin tarjoa annoksen kanssa vaikka broileria, lohta, kananmunaa, raejuustoa tai vaikka nyhtökauraa!

126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page