top of page
  • Writer's pictureMia

Paahdettua ruusukaalia ja tahinikastiketta

Joskus suunnitelman muutos johtaa ihanaan lopputulokseen! Tähän oli tarkoitus tulla kukkakaalia, koska siitä tulee todella herkullista uunissa paahtamalla. Kaupassa kukkakaali oli loppu, joten käteen tarttuikin ruusukaali, josta tuli todella herkullinen lopputulos. Tämä on todella helppo, nopea ja herkullinen resepti! Ruoka säilyy jääkaapissa 4 päivää. Tätä on vähän vaikea pakastaa, joten tämä kannattaa mitoittaa sen mukaan. Tarjoa lisänä paistettua broileria, kalaa tai muuta mieleistä proteiinia. Hiilihydraatit jäävät tässä melko vähiin, joten tilanteen mukaan kannattaa lisätä esimerkiksi leipää, perunaa tai vaikkapa riisiä. Itse söin tätä päivinä, jolloin istuin enimmäkseen, eikä ruokahalua ollut niin paljoa kuin ehkä yleensä. Tahinikastike antaa kuitenkin mukavasti energiaa ja täyteläisyttä!


4 annosta


500 g ruusukaalia

suolaa maun mukaan

oliiviöljyä


Tahinikastike:

3 rkl tahinia (seesaminsiemenvoita)

3 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

rouhittua mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puhdista ruusukaalit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele suolaa päälle ja lorauta oliiviöljyä myös sekaan. Sekoita, jotta öljy ja suola maustaa kaikki nuput. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä ja hiukan ruskistuneita.


Sekoita tahinikastikkeen kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Voit lisätä vähän vettä, jos kastike jää kovin paksuksi. Sekoita tahinikastike ruusukaalien kanssa ja nauti.



13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page