top of page
  • Writer's pictureMia

Peanut butter -kakku

Puhuin aiemmin, että jokaiseen päivään kuuluu mielestäni pieni, täyteläinen jälkiruoka. Jos olet samaa mieltä, niin tässä terveellisen täyteläinen kakku, joka säilyy hyvin pakastimessa eikä uunia tarvita! Huomaa, että tarvitset monitoimikoneen tätä kakkua varten!


10-12 palaa


Pohja:

1 pussi (200 g) pekaani- tai saksanpähkinöitä

2,5 dl cashewpähkinöitä

2 rkl juoksevaa hunajaa

1/4 tl suolaa

4 rkl maitoa, kauramaitoa tai muuta maitoa, jota käytät

2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria


Täyte:

3 keskikokoista banaania, kypsiä ja keltaisia

1 purkki maapähkinävoita (340g)

ripaus suolaa

2 tl vanlijauutetta tai vaniljasokeria

4 rkl maitoa, kauramaitoa tms.


Murskaa pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää loput ainekset ja anna käydä, kunnes seos on sekoittunut ja tasainen. Varo, että et sekoita liikaa, jotta pähkinöistä ei tule liian pähkinävoita :) Levitä pohja tasaisesti irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Levitä taikinaa myös sivuille. Laita jääkaappiin odottamaan.


Huuhtele monitoimikoneen kulho ja laita täytteen ainekset. Käytä tarpeeksi isoa astiaa, jos voit valita. Sekoita koneella, kunnes massa on tasaista. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte pohjalle. Tasaa täyte ja ripottele päälle suklaahippuja tai murskattua suklaarouhetta. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi foliolla peitettynä. Leikkaa kakusta 10-12 palaa terävällä veitsellä. Syö tässä vaiheessa ainakin yksi pala, jotta saat loput palat eroteltua. Paloja on vaikea irroittaa toisistaan muuten.


Todella täyttävä, terveellinen ja hyviä rasvoja ja proteiineja tarjoava jälkiruoka, kannattaa kokeilla!

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page