top of page
  • Writer's pictureMia

Quinoalla täytetyt paprikat

Täytetyistä paprikoista tulee jotenkin lapsuus mieleen, äiti teki niitä aina välillä ja ne maistuivat aina ihanalta. Nämä paprikat täytin kauramurulla ja toin ne tälle vuosituhannelle. Voit käyttää oikeastaan mitä vain täytteenä, jauhelihaa, broilerin jauhelihaa, kauramurua, nyhtökauraa, härkistä jne. Kaapin perältä löytyi quinoaa ja ajattelin kokeilla. Näistä tuli todella herkullisia ja käteviä. Näissä paprikoissa on kaikki mitä tarvitaan, kuituja, kasviksia, proteiinia ja rasvaa. Voit vielä lorauttaa vähän oliiviöljyä valmiiden paprikoiden päälle. Paprikat voi pakastaa. Ne säilyvät jääkaapissa 4-5 päivää.



4 annosta


4 punaista paprikaa puolikkaiksi leikattuna, siemenkota poistettuna


Täyte:

2 dl quinoaa (tai riisiä)

250 g herkkusieniä

puolikas purjo

Muru-kauramuruvalmistetta (löytyy samasta paikasta kuin nyhtökaurat jne)

1 purkki tuorejuusto (itse käytin ruohosipulin makuista, mutta voit käyttää muita makuja)

suolaa ja pippuria maun mukaan

chilihiutaleita (jos pidät mausta)


Päälle:

Raastettua vahvan makuista juustoa (itse käytin pecorinoa)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele leikatutu paprikat uunipellille. Kypsennä quinoa ohjeen mukaan ja samalla pilko purjo ja herkkusienet suikaleiksi. Kypsennä purjo ja herkkusienet pannulla. Lisää kauramurut ja kuumenna. Lisää mausteet ja tuorejuusto. Sekoita. Lisää mukaan kypsä quinoa ja sekoita. Ota ruokalusikalla täytettä ja laita paprikapuolikkaisiin. Voit painella täytettä, jotta paprikan kaikki kolot täyttyvät. Ripottele juusto pinnalle, voit vähän painella sitä, jotta se tarttuu täytteeseen.


Kypsennä uunissa 25 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat kypsiä ja juusto on ruskistunut. Tarjoa lisäksi vaikka raikasta salaattia.



39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page