top of page
  • Writer's pictureMia

Peltipaahdettu broileri perunoilla ja parsakaalilla


Peltiruoat ovat arjen ykkösruokaa. Tällä pellillä on kaikki, mitä tarvitset täysipainoiseen ateriaan, helposti ja nopeasti!


4 hengelle


4 broilerin rintafilettä

n. 500 g perunoita, esipestyjä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

rouhittua mustapippuria makusi mukaan

(Dijon)sinappia, tavallinenkin käy

1 rkl hunajaa tai siirappia

(puoli tl kuivattua rosmariinia tai timjamia), jos kaapista löytyy ja pidät mausta.

1 parsakaali


Kuumenna uuni 220 asteeseen ja laita pelti uuniin kuumenemaan, samalla kun valmistelet ainekset. Jos rintafileet ovat kovin isoja, voit pilkko niitä vähän pienemmäksi. Pese perunat, mutta jätä kuoret. Halkaise perunat. Sekoita broileri, perunat, suola, pippuri ja oliiviöljy kulhossa, ota pelti uunista ja levitä broileri ja perunat tasaisesti pellille. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Jos kaikki ei mahdu yhdelle pellille, niin käytä kahta peltiä! Itse paistoin perunat erikseen, kun ei mahtunut kaikki yhdelle pellille.



Sekoita sillä välin sinappi ja hunaja/siirappi (ja kuivatut mausteet). Pese ja pilko parsakaali pienemmiksi paloiksi. Voit käyttää myös varren, kunhan kuorit kovan kerroksen pois. Ota pelti pois uunista ja sekoita perunat ja broileri. Levitä sinappiseos kanan päälle lusikan tai ruokasiveltimen avulla ja lado parsakaalipalat mukaan. Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja broileri ovat vähän ruskistuneita. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen nauttimista! Anna jäähtyä täysin ja laita annospusseihin jääkaappiin, jossa ruoka säilyy n 4 päivää.


Itse teen välillä myös niin, että paistan broilerit pienempinä paloin pannulla tilkassa öljyä. Maustan suolalla ja chilihiutaleilla ja sekoitan lopuksi hunaja-sinappiseoksen palojen sekaan. Varo liikaa kuumentamasta tässä vaiheessa, jotta hunaja ei pala kiinni. Näin voin syödä broileria eri lisukkeilla.





Voit korvata perunat porkkanalohkoilla, kurpitsalla tai bataatilla. Parsan voit korvata esimerkiksi paprikalla, kukkakaalilla tai herkkusienillä!


136 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page