top of page
  • Writer's pictureMia

Lihapullapasta

Tätä tehdessäni minulla ei voi soida päässä muuta kuin Kaunotar ja Kulkuri -elokuvan italialaisravintolan musiikki. Tämä on tosi helppo ja nopea ruoka tehdä ja se säilyy ja itse asiassa vain paranee, kun se saa olla jääkaapissa. Itse pidän, että lihapullat ovat tiiviitä ja lihaisia, mutta jos haluat pehmeämpiä lihapullia, niin katso esimerkiksi täältä resepti! Marinara-kastike toimii tässä loistavasti, tätä kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja laittaa pakkaseen valmiina pusseina. Tämä on ihana, herkullinen ja täyttävä ruoka, joka ruokkii myös mieltäsi!



5 annosta


400-500 g naudan paistihjauhelihaa

1/2 tl suolaa

1 tl Santa Maria Tandoori-maustejauhetta (tämä antaa maukkaan säväyksen pulliin, voit jättää pois)

rouhittua mustapippuria

1/2 tl chilihiutaleita (voit jättää pois, jos et pidä tulisuudesta)


5 annosta ( 'a 50-60 g) spagettia

4 rkl parmesaanijuustoraastetta


Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha ja mausteet sekaisin kulhossa. Laita uunipellille leivinpaperia. Pyörittele lihaseoksesta pyöreitä pullia, voit käyttää noin yhden ruokalusikallisen lihaseosta per pulla. Laita lihapullat leivinpaperille ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat ruskistuneet. Kun pullat paistuvat uuniissa, keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta siivilässä. Ota uunenkestävä kulho tai vuoka ja kaada siihen marinara-kastike, pasta sekä lihapullat. Lisää uunin lämpöä 225 asteeseen. Ripottele lihapullapastan päälle parmesaaniraaste ja anna paistua uunissa, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu. Ota kulho uunista ja anna jäähytä hetken.


Tarjoa annoksen kanssa raikasta salaattia ja muista kaataa tujaus öliiviöljyä koko komeudelle! Anna kulhon jäähtyä kunnolla, jos säilytät ruoan kulhossa. Muuten voit laittaa loput pastasta kannelliseen säilytysvuokaan. Pasta säilyy jääkaapissa 5 päivää, pakkasessa 3 kuukautta.



16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page