top of page
  • Writer's pictureMia

Pesto-tortellonisalaatti

Vaikka kylmät salaatit sopivat parhaiten kesään, niin halusin tehdä pastasalaatin, joka lämmittää, ainakin mieltä, myös syksyllä. Tässä salaatissa on ihania makuja ja paahdetut kasvikset tuovat makeaa paahteisuutta. Tästä on helppo ottaa mukaan lounasta tai syödä päivällisellä. Salaatin seuraksi paistoin broileria, mutta proteiinilisänä toimii oikeastaan vaikka mitä. Fetajuusto, raejuusto, kananmuna, kala tai vaikka nyhtökaura!


4 annosta


2 paprikaa

1 parsakaali

oliiviöljyä

suolaa


1 pakkaus juustolla täytettyjä (muukin täyte käy) tortelloneja (itse käytin Rainbow-merkkisiä)

suolaa keitinveteen

1-2 rkl valmista pestokastiketta

Oliiveja

rucolaa tai muuta vihreää salaattia


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jos paahdat samalla esimerkiksi ruusukaalia, niin kannattaa käyttää kiertoilmatoimintoa. Paloittele paprika ja parsakaali suupalan kokosiksi lohkoiksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lorauta oliiviöljyä ja ripottele suolaa päälle ja sekoita. Paahda uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes parsakaali alkaa hiukan ruskistua. Ota uunista pois ja anna jäähtyä.


Laita iso kattila ja siihen vettä kiehumaan samalla kun kasvikset paahtuvat. Kun vesi kiehuu lisää suolaa ja ripottele tortellonit varovasti veteen ja anna kypsyä ohjeen mukaan. Valuta tortellonit ja laita isoon kulhoon. Lisää paahdetut kasvikset, pesto, sipuli, oliivit ja rucola. Sekoita kaikki, jotta pesto leviää maustamaan kaikkia aineksia. Tarjoa lisänä joku yllämainittu proteiini. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa 5 päivää. Tämä on ehdoton suosikkisalaattini tällä hetkellä ja se vain paranee säilytyksessä!




11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page